ΔΟΜΗΣΗ

Χτίστε οικονομικά και οικολογικά

Προκάτ σπίτια / Ξύλινες κατοικίες

Οι προκατασκευασμένες κατοικίες (προκάτ σπίτια)  έχουν βασικό δομικό υλικό την ξυλεία, η οποία καθιστά τη κατοικία πλήρως οικολογική, μιας και στη κατασκευή σπιτιών η αντικατάσταση των συμβατικών δομικών υλικών από το ξύλο, μειώνει κατά τόνους ανά κυβικό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι πως έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες, οι οποίες λύνουν ένα από τα προβλήματα της εποχής μας, αλλά και του μέλλοντος, αυτό της συνεχόμενης αύξησης του κόστους ενέργειας. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός των κατοικιών σε συνδυασμό με τον συντελεστή θερμοπερατότητας της τοιχοποιίας  επιτυγχάνει μείωση κατανάλωσης ενέργειας 75%-80% σε σχέση με μια συμβατική τοιχοποιία.

Τα βασικά πλεονεκτήματα που  προσελκύουν τους υποψήφιους αγοραστές είναι η ταχύτητα παράδοσης (δύο-πέντε μήνες), η απαλλαγή από το άγχος της κατασκευής (συνεργεία, καιρικές συνθήκες κ.ά.), η ελεγχόμενη ποιότητα κατασκευής και η οικονομία (ιδιαίτερα μειωμένο κόστος και από την αρχή καθορισμένο). Οι ειδικοί του χώρου αναφέρουν ότι η προκάτ κατοικία είναι περίπου 20-30% φθηνότερη σε σχέση με τη συμβατική. Ένα μέσο κόστος είναι τα 700-800 ευρώ ανά τ.μ ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έργα υποδομής (παροχή ηλεκτρισμού, νερού, αποχέτευση). 

Χαρακτηριστικά

Η Κατασκευή προκάτ κατοικίας σε Fast Forward..

Άδεια / Στατική

Για τις ξύλινες κατοικίες η άδεια που εκδίδεται είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη (κανονική οικοδομική άδεια) της μόνιμης κατασκευής όπως και για τα συμβατικά κτίρια. Φυσικά οι άδειες εκδίδονται από την αρμόδια τοπική πολεοδομική υπηρεσία και κατ' επέκταση από εμάς.

 Στατικά ένα ξύλινο σπίτι αντί της πλάκας που στηρίζεται στα δοκάρια και στη συνέχεια στις κολώνες, τα στοιχεία είναι τα ίδια απλώς διαφορετικά σε υλικό, είναι ξύλινα. Η θεμελίωση τους όμως  είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το βάρος των ξύλινων κατοικιών είναι πολύ μικρότερο από εκείνο της συμβατικής κατασκευής, κατ' αυτό το λόγο δεν απαιτείται ιδιαίτερα ενισχυμένη θεμελίωση ακόμα και σε ασθενή εδάφη. Τέλος η αντοχή τους σε συμπιεστικά φορτία ή ανεμοπίεση, ελέγχονται από ειδικό στατικό πρόγραμμα σε Η/Υ έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η απόλυτη ασφάλεια.

 Να τονίσουμε πως το ξύλο εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητας του, έχει την δυνατότητα πιο ήπιας ταλάντωσης σε περίπτωση σεισμού γεγονός που το καθιστά πιο ανθεκτικό. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά πως είναι και ένα πιο ελαφρύ υλικό. Την μεγαλύτερη απόδειξη αυτών την δίνουν σεισμόπληκτες χώρες όπως η Ιαπωνία η οποία επιλέγει την κατασκευή ξύλινων οικιών κατά κόρον. 

Απόλυτα Ξύλινο

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - CONTACT US

Κινητό (Mobile): 0030-699 713 3277 (& viber)

Email: michanikos.corfu@gmail.com / ioanevvasil@gmail.com 

Γραφείο (Office): 0030- 26616 00773 / 26630 95974

Διεύθυνση : (1) Πόλη Κέρκυρας Σταματίου Δεσύλλα 17 & (2) Σιδάρι , T.K. 49100

Address: Corfu Town Stamatiou Desylla 17 & Sidari, Corfu P.C. 49100

Διαφορετικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο

Fill the Contact Form below

© 2020 Τεχνικό Γραφείο Ιωάννης Βασιλειάδης Πολιτικός Μηχανικός Κέρκυρα

              Civil/Structural Engineer Services Corfu Vasileiadis Ioannis