ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ


Το τοπογραφικό διάγραμμα είναι μαζί με το συμβόλαιο του ακινήτου ένα από τα πιο σπουδαία έγγραφα με το οποίο ορίζεται και περιγράφεται πλήρως το ακίνητο (γεωτεμάχιο ή οικόπεδο) μαζί με τα ακίνητα που αυτό περιλαμβάνει.

Ένα λάθος τοπογραφικό μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση σε διόρθωση συμβολαίου ιδιοκτησίας επιβαρύνοντας τον ιδιοκτήτη με έξτρα συμβολαιογραφικά κόστη, ενώ στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια περιουσιακών στοιχείων.

Ποια όμως η σημασία του τοπογραφικού στη νέα σειρά κτηματογραφήσεων που πρόκειται να ξεκινήσoυν;

Ας τα πάρουμε ένα ένα.

Μέσα στις γιορτές η “Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση” (ΕΚΧΑ) προχώρησε στην υπογραφή 27 από τις 32 συμβάσεις έργου, που αποσκοπούν στην έναρξη εντός λίγου χρονικού διαστήματος των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τους πολίτες. Η τελευταία αυτή γενιά κτηματογραφήσεων – η οποία θα περιλαμβάνει και το νησί της Κέρκυρας – θα συλλέξει σε ένα εκτιμώμενο διάστημα τριών μηνών τις δηλώσεις ιδιοκτησίας των πολιτών, μέσω των οποίων έπειτα θα αναρτηθούν οι προσωρινοί και οι οριστικοί κτηματολογικοί πίνακες.


Ως συνέπεια των ανωτέρω σημαντικό είναι οι συμπολίτες μας να κατανοήσουν το σημαντικό της διαδικασίας και να ξεκινήσουν τη σύνταξη των απαραίτητων τοπογραφικών διαγραμμάτων άμεσα, με σκοπό την απροβλημάτιστη δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων στο κτηματολόγιο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν στα χέρια τους κάποιο τίτλο ιδιοκτησίας και το γεωτεμάχιο – οικόπεδο πέρναγε στα χέρια από πάππο σε παιδί, άμεσα να συντάξουν τοπογραφικό διάγραμμα με το νέο φορμάτ κατά ΕΓΣΑ, ώστε με αυτό και σε συνεργασία με συμβολαιογράφο να ορίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το Τεχνικό Γραφείο μας με επιστημονικό υπεύθυνο το Βασιλειάδη Ιωάννη Πολιτικό Μηχανικό, έδρα την Κέρκυρα και χώρο δραστηριοποίησης όλο το νησί, με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει (Γεωδαιτικό Σταθμό και GNSS-GPS τελευταίας τεχνολογίας) είναι άμεσα στη διαθεσή σας να σας εξυπηρετήσει στη μέτρηση και τη σύνταξη ενός σωστού και οικονομικού τοπογραφικού διαγράμματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα 2663095974 & 6997133277 και ηλεκτρονικά στο site μας www.politikos-michanikos.net για όποια απορία και ερώτηση έχετε.ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΙΔΑΡΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ

Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Μείνετε συντονισμένοι...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - CONTACT US

Κινητό (Mobile): 0030-699 713 3277 (& viber)

Email: michanikos.corfu@gmail.com / ioanevvasil@gmail.com 

Γραφείο (Office): 0030- 26616 00773 / 26630 95974

Διεύθυνση : (1) Πόλη Κέρκυρας Σταματίου Δεσύλλα 17 & (2) Σιδάρι , T.K. 49100

Address: Corfu Town Stamatiou Desylla 17 & Sidari, Corfu P.C. 49100

Διαφορετικά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο

Fill the Contact Form below

© 2020 Τεχνικό Γραφείο Ιωάννης Βασιλειάδης Πολιτικός Μηχανικός Κέρκυρα

              Civil/Structural Engineer Services Corfu Vasileiadis Ioannis