top of page

Στη σημερινή συγκυρία, όπου  και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο ιδιοκτησίας καταγράφεται και  φορολογείται, κάθε πολίτης οφείλει να έχει για κάθε ακίνητο, ένα σύγχρονο  τοπογραφικό διάγραμμα (ΕΓΣΑ ΄87)  για να το έχει σε όλες τις περιπτώσεις (μεταβιβάσεις, αυθαίρετα, οικοδομικές άδειες, κτηματολόγιο κτλ.) καθώς μόνο έτσι μπορεί να είναι εξασφαλισμένος τόσο για την ιδιοκτησία του αλλά και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του ακινήτου του.

Πολιτικός Μηχανικός Κέρκυρα Σιδάρι Ενεργειακός Επιθωρητής Τοπογραφικά Άδειες Μελέτες Αυθαίρετα Βασιλειάδης Ιωάννης ΑΕΙ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΙΔΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ CORFU CIVIL ENGINEER

Πότε απαιτείται;

1. Συμβολαιογραφικές πράξεις
2. Έκδοση οικοδομικών αδειών
3. Τακτοποίηση αυθαιρέτων
4. Πράξη χαρακτηρισμού Δασαρχείου
5. Πράξεις εφαρμογής και διορθωτική πράξη εφαρμογής
6. Ενστάσεις κτηματολογίου
7. Αδειοδότηση Φωτοβολταϊκών και Αιολικών πάρκων
8. Καθορισμό γραμμών αιγιαλού και παραλίας
9. Πράξη αναλογισμού
10. Προσκύρωση κλπ

ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ

Τι είναι ένα Τοπογραφικό

Το τοπογραφικό διάγραμμα όπως συνηθίζεται να λέγεται, δεν είναι ένα απλό σχέδιο που συνοδεύει ένα δημόσιο έγγραφο ή ένα συμβόλαιο, όπως αρκετοί νομίζουν, αλλά είναι μια ολοκληρωμένη τοπογραφική μελέτη που αναγράφει το εμβαδό , τις διαστάσεις του , τα κτίρια που υπάρχουν σε αυτό , αν δομείται και πόσα μέτρα χτίζει καθώς επίσης  προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση του γηπέδου με τη χρήση των κρατικών συντεταγμένων ΕΓΣΑ ‘87. Το σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87 δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει με πολύ απλό τρόπο και με τη βοήθεια Μηχανικού να εντοπίζει το ακίνητό του.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Η δήλωση της Ιδιοκτησίας σας στο Κτηματολόγιο, όπως επίσης και η διόρθωση τυχών εσφαλμένων δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι απαραίτητες προκειμένου να μην έχετε προβλήματα τόσο με το κράτος όσο και με γειτονικές ιδιοκτησίες

Πόσο κοστίζει;

Η αμοιβή για την σύνταξη ενός Εξαρτημένου Τοπογραφικού Διαγράμματος εξαρτάται αφενός μεν από τα χαρακτηριστικά του ακινήτου (έκταση, η κλίση του εδάφους, φυτοκάλυψη, υπάρχοντα κτίρια κ.α) αφετέρου δε και από τον σκοπό πού θα χρησιμοποιηθεί.

Σύγχρονος Εξοπλισμός

SATLAB SL600 GNSS Receiver

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΙΔΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ CORFU CIVIL ENGINEER

Ο δέκτης GNSS SL 600 της SATLAB πολλαπλών συχνοτήτων αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα συστήματα GPS, GLONASS, GALILEO GIOVE A & B, QZSS, BeiDou και SBAS με αποτέλεσμα την ταχύτατη και ακριβέστερη μέθοδο προσδιορισμού της τοποθεσίας.

TOPCON ES 65

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΙΔΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ CORFU CIVIL ENGINEER
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΙΔΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ CORFU CIVIL ENGINEER

Με το γεωδαιτικό σταθμό ΤοpCon ES 65 και το προηγμένο EDM του, μπορούμε να αποτυπώσουμε με ακρίβεια χιλιοστού και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, δίνοντας σας το καλύτερο αποτέλεσμα στη τοπογραφική αποτύπωση.

Συχνές ερωτήσεις

Αληθεύει ότι γίνονται Τοπογραφικά με  GPS  χειρός  και στη συνέχεια επεξεργάζονται στον Υπολογιστή από τις δορυφορικές εικόνες; Οι μετρήσεις είναι ακριβείς?

Σήμερα όλοι ήμαστε πιο κοντά στην τεχνολογία από ποτέ. Σχεδόν όλοι πια έχουμε στο αυτοκίνητο ή στο κινητό μας  μια εφαρμογή GPS, που βοηθά να εντοπίζουμε τη θέση ενός γηπέδου  χωρίς όμως να έχουμε μεγάλη ακρίβεια. Η απόκλιση είναι από 0.5 έως 10 μέτρα. Έτσι μπορεί από λάθος να << μπούμε >> στην διπλανή ιδιοκτησία και να υπάρχουν προβλήματα. Ο μηχανικός με την επιστημονική του κατάρτιση, χρησιμοποιεί στη δουλειά του πολλά σύγχρονα μηχανήματα (Δέκτες Gnss, Total Station) που σας εξασφαλίζουν την ακρίβεια των μετρήσεων. Επομένως αν και διαφημίζονται ως οικονομικά στο διαδίκτυο θα σας συνιστούσα να μην το επιλέξετε.

Μου καταπάτησαν το οικόπεδό μου. Τί να κάνω;

Αρχικά απευθυνθείτε στο αρμόδιο Μηχανικό της περιοχής σας για να ελέγξει το συμβόλαιο ιδιοκτησίας σας και να μετρήσει την επιφάνεια που καταπατήθηκε. Στην πορεία εάν οι μετρήσεις επαληθεύσουν την καταπάτηση το επόμενο βήμα σας θα ήταν σίγουρα να συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας, ο οποίος θα σας πει τι πρέπει να κάνετε.

Το Τοπογραφικό ισχύει για πάντα;

Η σύνταξη ενός σύγχρονου τοπογραφικού εξαρτημένου από το κρατικό δίκτυο συντεταγμένων που θα πληρεί τις προδιαγραφές ΕΓΣΑ87 γίνεται μια φορά και χρησιμοποιείται για κάθε χρήση. Εφόσον φυσικά δεν έχει μεταβληθεί το πολεοδομικό καθεστώς, η σύνταξη νέου τοπογραφικού δεν είναι απαραίτητη. Το έγγραφο αυτό μπορεί χρησιμοποιηθεί και σε 'χίλιες' μεταβιβάσεις αν χρειαστεί.

Έχω Τοπογραφικό μετρημένο σωστά από Μηχανικό γιατί να το ξαναπληρώσω;

Εφόσον αυτό το τοπογραφικό είναι εκτελεσμένο με τις σύγχρονες μεθόδους φυσικά και  ισχύει. Σίγουρα θα πρέπει να  γίνει αυτοψία από το Μηχανικό  για να ελέγξει το περίγραμμα του ακινήτου, την ισχύ των τρέχοντων πολεοδομικών κανόνων και να εξακριβωθεί η εξάρτηση του από τις κρατικές συντεταγμένες. 

Πολιτικός μηχανικός, Κέρκυρα, Σιδάρι, Τοπογραφικά, μέτρηση οικοπέδου αγροτεμαχίου, Κτηματολόγιο, Δασικοί Χάρτες, Αποτύπωση, Διαγράμματα, Οριοθέτηση, Συμβόλαιο Καταπάτηση οικοπέδου, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιριου

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

bottom of page